Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, η ομάδα του APSIM από το I-SENSE Group του ΕΠΙΣΕΥ βρέθηκε στην Βραδιά του Ερευνητή, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και παρουσίασε στο κοινό τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στην οδό Πατησιών, ο Κώστας Κουκούδης και η Ειρήνη Κριμπά παρουσίασαν την VR εφαρμογή του APSIM, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να φορέσουν ειδικά γυαλιά και με ειδικά χειριστήρια να περιηγηθούν εικονικά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δήλου και την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου και να τους θαυμάσουν όπως ήταν κατά την δημιουργία τους. Στην εκδήλωση έγινε επίσης ζωντανή επίδειξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας circulAR, για έξυπνες κινητές συσκευές, η οποίο επιτρέπει επίσης την περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους μέσα από τρισδιάστατα 3D μοντέλα.

Πάρτε μια γεύση των περιηγήσεων του APSIM:

Επαυξημένης πραγματικότητας εδώ

Εικονικής πραγματικότητας εδώ

Οι εφαρμογές του APSIM κέρδισαν τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων και ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που μας επισκεφτήκατε αλλά και τον καθηγητή Ιωάννη Ψαρρά, διευθυντή του ΕΠΙΣΕΥ που ήταν εκεί, στηρίζοντας την προσπάθεια των ερευνητών μας.

Μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια μας για περισσότερα νέα!